artikkelikuva

Metsäasiantuntija, jonka hermot ovat terästä

Haulikkoampujien eliittiä

19.09.2017

Metsästystrapin SM-kisoissa nähtiin yleisön sähköistänyt joukkuefinaali. Yksi kerrallaan ampuja putosi finaalista pois, kun oranssi kiekko karkasi haulien ulottumattomiin. Mutta kirkkaimman mitalin joukkueelleen toi teräshermoinen metsäasiantuntija - Kai Korpi.

Suomen Metsästäjäliiton haulikkolajien SM-kilpailut pidettiin 28.-30. heinäkuuta Hyvinkään Ampumaurheilukeskuksessa.

Metsästyshaulikon yleisessä sarjassa (M) oli upea määrä osanottajia: 126 ampujaa. Mitalitaistossa mukana oli jälleen Kai Korpi, Stora Enso Metsän metsäasiantuntija Kouvolasta. Hän pudotti 49 kiekkoa 50:stä ja ylsi tuloksella tällä kertaa viidennelle sijalle. Lajista tuli hänelle SM-joukkuepronssia.

 

Yleisöä piinaava finaali

 

Metsästystrapin joukkuekilpailun finaali keräsi runsaasti yleisöä paikalle. Neljä joukkuetta oli 224 pisteen tasatuloksella kultamitalissa kiinni: Kymi, Varsinais-Suomi, Etelä-Häme ja Satakunta.

Jokaisesta joukkueesta valittiin kaksi miestä finaaliin. Kahdeksan ampujaa astui estradille tietäen kylmän periaatteen-  kerrasta poikki. Eli ohiampunut putoaa heti pois. Odottava jännitys leijui ilmassa.

Finaali alkoi. Ampujien haulit saavuttivat kiekot hyvin. Mutta sitten alettiin ottaa lukua miehistä. Yksi kerrallaan kiekko jatkoi ehjänä matkaa ja finalistien rivi alkoi harveta.

Lopulta vain kaksi miestä jatkoi väsytystaistelua toisiaan vastaan: Kymiä edustava Korpi ja Varsinais-Suomen Aki Vainio. Molemmat olivat päättäneet voittaa. Kiekko toisensa jälkeen putosi sirpaleina alas.

Mutta yllättäen Vainion haulit eivät tavoittaneetkaan 13. kiekkoa, vaan se jatkoi ehjänä matkaa. Korpi asettui vuorostaan kolmos-ampumapallille. Pyyntö – ja kiekko lähti vasemmalle vauhdilla karkuun – mutta hajosi pian oransseiksi sirpaleiksi.

Yleisö repesi hurraamaan. Korpi oli näyttänyt jälleen, miten paineessa hioutuvat timantit.

 

 

Suomen ainoa lajissaan

 

Stora Enson metsäasiantuntija Korpi vastaa puhelimeen toimistoltaan Kouvolasta. Mitkä fiilikset jäivät tuosta metsästystrapin SM-joukkuefinaalista?

- Ovathan ne aina vähän poikkeuksellisia tilanteita, kun on paljon yleisöä paikalla. Oli monta joukkuetta vastakkain ja finaali kiinnosti kaikkia, Korpi tuumaa

Stora Enson mies on niittänyt menestystä haulikkoammunnassa jo pitkään.

- Minulla on metsästyshaulikosta kolme SM-kultaa, joista kaksi Suomen ennätys -tuloksella. Viime vuodelta on henkilökohtainen pronssi. Metsästystrapissa minulla on kaksi Suomen mestaruutta ja viime vuodelta henkilökohtainen hopea.

Korpi on kiistatta menestynein ampuja metsästyslajien haulikkolajeissa. Kenelläkään muulla ei ole Suomen mestaruutta sekä metsästyshaulikon, että metsästystrapin yleisessä sarjassa. Menestystä on tullut myös Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) lajeissa.

- Skeetissä olin aikoinaan nuorten sekä miesten maajoukkueissa mukana. Saimme kerran kolmimiehisenä joukkueena nuorten EM-hopeaa ja muun muassa olympiahopeamitalisti Marko Kemppainen oli samassa joukkueessa. Skeetistä minulla on henkilökohtainen SM-pronssi miesten ja hopea nuorten sarjasta.

Valitettavasti ampumaratojen sulkemiset kurittavat ampumaurheilua.

-  Skeetistä olen joutunut luopumaan. Kouvolan ympäristön ampumaratatilanne on nykyisin todella huono ja lähimmälle kelvolliselle harjoitusradalle on 75 kilometriä matkaa. Nykyiset ammuntamääräni ovat liian pieniä skeetin harjoitteluun.

 

 

Teksti ja kuvat: Tiina Eklund

 

 

Lisätietoja:

Suomen Metsästäjäliiton kilpailuammuntojen tulossivu:
https://smlkilpailut.fi

Hyvinkään ampumaurheilukeskus:
https://www.hyma-ry.fi/

Suosituimmat

  Menevä Metsätyyppi

  04.02.2019 | Ihmiset

  Jos Tuija Rantalainen olisi aikoinaan lähtenyt aikomalleen uralle, oli...

  Metsäasiantuntijoiden uusi puheenjohtaja

  20.12.2018 | Ihmiset

  METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n edustajisto valitsi Stefan Borgman...

  Luomupossu tekee kauppansa

  09.10.2018 | Maatalous

  Kuuma kesäpäivä ei haittaa ulkotarhassa tonkivia porsaita. Seinän vier...

Muut

  Metsäasiantuntijana maailmalla

  13.03.2019 | Ihmiset

  "Olivat pinonneet tukit huonosti edellisenä päivänä. Olin jyrkässä vuo...

  25 vuotta luonnontuotetyötä

  10.10.2018 | Ihmiset

  Luonnontuotealan valtakunnallinen toimialajärjestö Arktiset Aromit ry ...

  Metsäasiantuntijoiden golf-kilpailuissa ennätysmäärä osallistujia

  05.10.2018 | Ihmiset

  Metsäasiantuntijoiden sidosryhmä golf-kilpailu pelattiin jo kahdeksatt...

  Tähtäimessä ensi vuoden MM-kilpailut

  25.09.2018 | Ihmiset

  Viime talven Pyeongchangin olympialaisissa Seppälä nousi valtakunnan t...

  Ettei metsää unohdettaisi - Metsäosaajia maakuntahallintoon

  24.09.2018 | Ihmiset

  Tuleeko maakuntamullistus ja maakuntavaalit on hallituksen ja eduskunn...